Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Σηφουνάκης επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου τον Δήμο ΕΡΕΣΟΥ - ΑΝΤΙΣΣΗΣ και συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο κ. Σωτήρη Καρδαρά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Κατά την συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, ο κ. Νίκος Σηφουνάκης ενημερώθηκε για τα μεγάλα θέματα και προβλήματα του Δήμου και συζήτησε για την εξέλιξη των μεγάλων έργων που προγραμματίστηκαν και με την συμβολή του ως Βουλευτή, Υπουργού Πολιτισμού και Υπουργού Αιγαίου και τα οποία δημιούργησαν νέες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Λέσβου.
Βεβαίως, για τα έργα που είναι αρμοδιότητας μόνο της Δημοτικής Αρχής είναι κοινή διαπίστωση ότι η νέα Δημοτική Αρχή ήδη ενεργοποιήθηκε  για να καλύψει ελλέιψεις που διαπιστώθηκαν στην  υλοποίηση έργων, όπως η κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου.
Όμως η ολοκλήρωση πολλών έργων του Δήμου αλλά και έργων  ευρύτερης σημασίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ενεργοποίηση κυβερνητικών παραγόντων, την αδράνεια των οποίων τα τρία τελευταία χρόνια, όλοι την έχουμε αντιληφθεί.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν:

Το θέμα του έργου των ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ  για το οποίο αν δεν τηρηθούν οι κρίσιμοι χρόνοι για την συμβολαιοποίηση του, κινδυνεύει η εκτέλεση αυτού του μεγάλου  δημοτικού έργου της Λέσβου, που προγραμμάτισε και ενέταξε στο Ταμείο Συνοχής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Το θέμα της εξασφάλισης της ένταξης του ώριμου πλέον έργου της κατασκευής του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ επισημαίνοντας ότι  η μελέτη εφαρμογής βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η περιβαλλοντική ένταξη του στο μοναδικό τοπίο του Σιγρίου
Η πορεία της εκπόνησης της μελέτης του μεγάλου έργου και τόσο σημαντικού για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, της Εθνικής Οδού ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ που δρομολόγησε  ο Νίκος Σηφουνάκης ως Υπουργός Αιγαίου και το οποίο αδιαλείπτως παρακολουθεί.  Έγινε ανάλυση της πορείας επαναχάραξης τμημάτων της παλαιάς Εθνικής Οδού  επί του σχεδίου της πρότασης και διαπιστώθηκε η θετική για την περιοχή εξέλιξη.
Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη της επαναλειτουργίας του κλειστού Αρχαιολογικού Μουσείου της Ερεσού και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την επιτυχία του στόχου αυτού.